Plan-IT
Stories

Wensink Automotive

Businesscase

Eric Wilbers

Wensink Automotive werkt inmiddels alweer een jaar met Plan-IT op al haar vestigingen.

Wensink Automotive is via haar ICT afdeling continu nauw betrokken geweest bij de opzet, presentatie en uitrol van het nieuwe aftersales traject. Hierin speelt planning een grote rol.

Aangezien de Ford divisie reeds een aantal jaren met Plan-IT werkte, was het haast een logische keuze om ook voor de andere divisies, waaronder Mercedes-Benz Personenwagens en Bedrijfswagens, destijds met Plan-IT een pilot te gaan vormen.

Als aanvulling hierop startte Wensink tevens met Plan-IT Online Op Tijd, de vernieuwende online planmodule, waarmee klanten online precies kunnen zien op welk tijdstip er ruimte is in de werkplaats voor de betreffende servicebeurt, bandenwissel, APK etc. Hierin gaat Plan-IT Online verder dan andere producten in de markt. Alles onder het mom van “wat je plant, is waar”.

Het Customer Service Center binnen Wensink gebruikt Plan-IT voor het centraal inplannen van alle afspraken, waarmee een grote efficiency is bewerkstelligd.

Eric Wilbers, Operationeel Directeur van Wensink Automotive: “Tijdens de presentatie zag ik de talloze mogelijkheden van Plan-IT, hoe de software kan “praten” met haar online module en omgekeerd. Plan-IT gaat verder dan slechts het plannen van afspraken. Het stelt onze klanten op de hoogte van de afspraak via mail, online afspraken worden direct zichtbaar in de software en bovenal stelt het de verantwoordelijken binnen Wensink in staat om een beter overzicht te verkrijgen in én over de bezetting van de diverse werkplaatsen. Niet onbelangrijk als grootste Mercedes-Benz / Ford dealer van Nederland.

Aftersales is voor Wensink altijd leidend geweest. Al vanaf de oprichting in 1986 staat dit onderdeel centraal. We zijn een vooruitstrevende dealerholding en altijd op zoek naar vernieuwingen. Plan-IT sluit hier uitstekend op aan.”

“We hadden een uitdaging”, vervolgt Robert Kommeren, ICT Manager, “doordat we als management alle fysieke planborden aan de muur hadden laten weghalen. Elke vestiging ging vanaf dat moment digitaal plannen in het DMS. Als welkome aanvulling vernamen wij vanuit Plan-IT International dat er medio 2014 een koppeling was gerealiseerd tussen Plan-IT en ons DMS. De Ford collega’s hebben de ervaring dat met Plan-IT flexibeler en efficiënter kan worden gepland. Hierover zijn wij in contact getreden met Plan-IT International en hebben samen een plan van aanpak opgesteld, wat heeft geresulteerd in een centrale presentatie ten behoeve van onze directie. We spreken dan ook liever van een samenwerking dan van een levering van software”, sluit Robert af.

Daarna is het snel gegaan. Alle betrokkenen binnen Wensink Automotive en Plan-IT International zijn geïnformeerd over de gang van zaken en een projectgroep was binnen no time van de grond gekomen.

Leon Wonnink, Sales Manager van Plan-IT: ”Het is prettig zaken doen met een organisatie als Wensink, een klant die weet wat ze wil. Ik zeg dit vanuit pragmatisch oogpunt. Met name Robert is zeer kundig en direct in zijn communicatie. Met zijn kennis van de diverse systemen en afdelingen zag hij direct de voordelen.
Op frequente basis is er overleg gepleegd, zowel bij ons in Venray als bij Wensink in Apeldoorn en Zwolle. Beide partijen hebben vanaf het begin aangegeven een vernieuwende en constructieve opzet te willen bewerkstelligen van het aftersales proces.”

“Wij hebben er alle vertrouwen in, dat met behulp van Plan-IT onze diverse aftersales afdelingen alsmede ons Customer Service Center op een efficiënte wijze meer traffic in de diverse werkplaatsen zullen genereren. Iedereen binnen Wensink kan rekenen op de steun van de volledige directie”, aldus een vastberaden Eric Wilbers.

Terug naar Plan-IT Stories

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 5053
5800 GB Venray

OPENINGSTIJDEN

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vr: 8:00 - 16:30

Contact

+31 (0)85 2362500

contact@plan-it.nl

Plan-IT International is onderdeel van de Vitruviusgroep