Plan-IT
Stories

Century Autogroep

Century Autogroep

"Ja, wij varen blind op Plan-IT Werkplaats: vol is vol en niet vol is dus plaats, onze productiviteit is mede daardoor altijd ruim boven de 95%". Aan het woord is Ruud Langeloo, Service Manager bij Century Autogroep.

Leon Wonnink, Sales Manager Plan-IT, sprak onlangs met een intensieve gebruiker van Plan-IT Werkplaats.

Century Autogroep bedient in een groot deel van Groningen en Drenthe de markt met haar dealerschappen van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens en SEAT.

Al meer dan 80 jaar is het dé mobiliteitspartner met bijna 350 medewerkers verspreid over 10 vestigingen.

Naast sales en aftersales van bovengenoemde merken heeft zij tevens een schadebedrijf, alsmede een eigen bedrijfswagenombouw-, campers-, verhuur- en lease tak.

In zijn functie van Service Manager stuurt Ruud onder andere het werkplaatsproces aan bij Century Autogroep.

"Voordat wij met Plan-IT Werkplaats werkten, hadden wij een centraal planbord aan de muur. Dat werkte niet optimaal, daar het een centrale plek had in onze grote werkplaats. Iedereen die iets met de planning te maken had, diende derhalve steeds naar het planbord te lopen om te kijken of er ruimte was voor bijvoorbeeld een afspraak. Nu kan iedereen , van chef werkplaats, de service manager, de receptionisten tot aan de voorman, vanaf hun eigen werkplek op zijn of haar computer direct in Plan-IT kijken om te beoordelen of er plaats is in de werkplaats of om te kijken hoe de planning er uit ziet".

Plan-IT Werkplaats helpt om de afspraken in de werkplaats strakker en effectiever te plannen, zodat er meer rendement uit de werkplaatsomzet wordt gehaald. En om de kosten hoef je het helemaal niet te laten, aangezien Plan-IT zich terugverdient binnen een jaar.

Plan-IT Werkplaats onderscheidt zich door haar gebruiksvriendelijkheid. Iedereen, ook al heeft men weinig ervaring met computers, kan snel aan de slag met Plan-IT Werkplaats.

Ruud vervolgt: "Zelfs onze mensen van het magazijn maken gebruik van Plan-IT, door gebruik te maken van de daglijst uit Plan-IT om onderdelen klaar te leggen. En daarnaast natuurlijk onze dames van de centrale receptie, die binnenkomende telefoontjes van klanten direct kunnen doorverbinden met de juiste werkplaats receptionist. Dat is ook nodig, daar deze werkplaats receptionist precies weet wat er zich afspeelt met de auto van de desbetreffende klant. En daar zit ook onze kracht: de klant voelt zich verbonden aan ons bedrijf, daar wij hem of haar ook daadwerkelijk kennen".

Plan-IT Werkplaats is in principe de digitale versie van het planbord aan de muur, echter met alle digitale voordelen ervan. Het koppelen van vervangend vervoer aan de afspraken, het zenden van afspraakbevestigingen richting de klant en het plannen van werkorders in de toekomst zijn slechts enkele voorbeelden hiervan.

Het digitale planbord is door zijn logische structuur en de grafische voorstelling voor iedereen eenvoudig in gebruik.

"Het systeem is in de basis lekker eenvoudig om mee te werken en alle noodzakelijke "planacties" zijn toepasbaar. Na meer ervaring kun je ook uitgebreid finetunen en echt de puntjes op de ï zetten.

Mede door de mogelijkheid om de statistieken te "lezen" kun je als leidinggevende door middel van Plan-IT ook beter sturing geven aan je receptie", aldus Ruud.

"Deze eenvoud maakt het uniek en de mogelijkheid om tot in detail te kunnen bijstellen ook. Het zet een creatief proces in gang waardoor je gemotiveerd wordt om samen met Plan-IT nog meer rendement uit je werkplaats te kunnen halen".

"Plan-IT maakt het mogelijk voor het KCC om vanuit één centraal punt afspraken in te plannen voor alle merken en vestigingen van Century. Plan-IT faciliteert Century bij een goede samenwerking tussen serviceadviseurs, werkplaatschefs en het KCC. Naast dat wij erg blij zijn met de functionaliteiten die Plan-IT biedt, wordt de support van Plan-IT door ons ook hoog aangeschreven. Er is geen sprake van een ticketsysteem, de FAQ is duidelijk omschreven en telefonisch staat er altijd een enthousiaste medewerker voor je klaar. Een zeer fijne samenwerking!"

Terug naar Plan-IT Stories