Plan-IT
Stories

Auto Smeeing

Auto Smeeing

Anderhalf jaar geleden ontvingen we een opzegging vanuit Auto Smeeing. Gelukkig niet vanwege ontevredenheid, maar door het feit dat het nieuwe DMS een geïntegreerde planmodule bevatte. Dat horen we wel eens meer en ondanks dat we nooit graag een klant zien gaan, hebben we daar natuurlijk wel begrip voor.

Echter, met de planmodule van het nieuwe DMS ging Auto Smeeing in het aantal functionaliteiten van de werkplaatsplanning achteruit en ging men dus het overzicht verliezen op het werkplaatsproces. Dit deed Auto Smeeing besluiten om weer te informeren naar Plan-IT. De vraag was of wij konden koppelen met hun DMS systeem. Uiteraard, geen probleem! Plan-IT kan tenslotte worden gekoppeld aan de meeste relevante DMS systemen in Nederland én in het buitenland.

Nico Klok (Chef Cliëntenservice bij Auto Smeeing) licht de eerste ervaringen met de herstart van Plan-IT toe:
“We hebben weer overzicht van de werkplaatsplanning. We zien weer wat er gebeurt en daarnaast is Plan-IT zo makkelijk in gebruik, dat iedereen er weer volop mee aan de slag is gegaan.

De geïntegreerde vervangend vervoer planning werkt echt super. Direct inzicht in de beschikbare auto’s is wat het programma voor ons zo sterk maakt. ”Auto Smeeing heeft een tijd lang getracht te werken met de geïntegreerde planmodule van het vorige DMS systeem, maar kwam er al snel achter dat het in vergelijking met Plan-IT ver achter liep, waardoor de kans op fouten steeg. Aangezien men reeds ervaringsdeskundige was, was de stap richting Plan-IT snel gezet. Met als doorslaggevend argument: een koppeling met hun huidige DMS.

“Ik kan het blijven benadrukken, maar we beschikken nu over een goede planning, waardoor de productiviteit van de monteurs weer stijgt. Je kunt met Plan-IT naar eigen behoefte alles in- en aanvullen. Daarnaast is de software gekoppeld aan de online module van Plan-IT, waardoor onze klanten precies kunnen zien wanneer en op welke tijdstippen er plaats is in onze werkplaats. Transparantie in zijn puurste vorm. En dat wordt zeer gewaardeerd.”

Terug naar Plan-IT Stories