Nieuws

Onze man in autoland

23-02-2021

Onlangs vierde Leon Wonnink, zijn 10-jarig bestaan als accountmanager bij Plan-IT.

Leon kent een lange geschiedenis in het automotive landschap. Ooit begonnen bij het voormalige CW Lease in Den Bosch, via TOP Lease in Breda (later ING Car Lease/Alphabet) en Volkswagen PON Financial Services in Amersfoort, uiteindelijk belandt bij JDS bedrijfsautomatisering bv in Venray.

In die 10 jaar heeft hij het aftersales in autoland zoetjes aan zien veranderen.

“In het begin kwam ik bij autobedrijven, die nog met het fysieke planbord aan de muur of met een papieren agenda werkten. Het vergde dan ook veel tijd en energie om die bedrijven te overtuigen van het nut van een goede planning.”

Leon vindt planning dan ook geen “sexy” product, waar je het autobedrijf mee moet overtuigen.

“Maar een goede planning is wel waar heel je werkplaats en dus je aftersales om draait. Met onze producten zorgen wij voor meer traffic in de werkplaats, zorgen wij voor een betere spreiding van de werkzaamheden en daardoor voor meer rust op het gehele afhandelingsproces, van aanname, teruggave van de auto, alsmede creëren wij meer tijd voor de service adviseur om de factuur en de werkzaamheden uit te leggen aan zijn klant.”

Daar waar Leon in zijn beginjaren bij Plan-IT flink diende te zaaien, heeft hij inmiddels dusdanig naam gemaakt, dat potentiële klanten hém benaderen.

“We hebben met Plan-IT een solide naamsbekendheid opgebouwd. Ja 'we', want ik heb echt een fantastisch team achter me staan, met niet alleen kennis van software, maar ook van de automotive markt. Niet voor niets zijn deze 10 jaar dan ook voorbij gevlogen.”

Alhoewel Leon gewend was bij grote maatschappijen te werken, heeft hij de afgelopen 10 jaar helemaal zijn draai gevonden bij Plan-IT.

“De charme van Plan-IT als werkgever, maakt het ook mogelijk om helemaal mijn eigen koers te varen. Elk jaar in het gesprek met de directie betitel ik mezelf dan ook als 'een ondernemer in loondienst'. Dat zegt op zich al genoeg hoe goed ik het naar mijn zin heb bij dit team.”

Terug naar het overzicht

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 5053
5800 GB Venray

OPENINGSTIJDEN

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vr: 8:00 - 16:30

Contact

+31 (0)85 2362500

contact@plan-it.nl