Nieuws

Sfeerverslag Automechanika Frankfurt 2022

Automechanika Frankfurt 2022 - 2Drive en Plan-IT

10-10-2022

Na meerdere succesvolle edities in zowel Frankfurt als Birmingham, stonden team Plan-IT International en team Vinacles, voorheen MivarGroup, dit jaar weer gezamenlijk op de Automechanika Frankfurt die van 13 t/m 17 september gehouden werd.

Automechanika Frankfurt is ’s werelds meest toonaangevende vakbeurs voor de automotive industrie. Als geen andere beurs vertegenwoordigt het de volledige waardeketen van de automotive aftermarket.

Leon Wonnink (Sales Manager Plan-IT): “Het mooie en interessante aan deze grootste beurs op aftermarket gebied is, dat het een feest van herkenning is. Met onze gezamenlijke Plan-IT/2Drive stand hadden we weer een goede buur aan WOLK Aftersales Experts. Daarnaast meerdere Nederlandse vertegenwoordigers kunnen spreken op aftersales gebied, maar de grote uitdaging is om op zoek te gaan naar internationale partners. Die hebben we dan ook gesproken op onze stand en kwamen vanuit alle windhoeken. Daarmee zijn de eerste contacten gelegd om Plan-IT internationaal weer uit te breiden naar andere landen, zoals Denemarken, Zweden, Duitsland, Frankrijk en zelfs Canada en Thailand. De follow up is inmiddels gestart en de eerste online presentaties staan gepland. We kijken als team uit naar constructieve samenwerkingen met deze mogelijke partners.”

Rene Smid Accountmanager Vinacles: “Hoge kwaliteitsbeurs met interessante bedrijven. 2Drive heeft zich samen met Plan-IT goed kunnen profileren met een verzorgde stand, waar we demo’s hebben gegeven en gesprekken hebben gevoerd met meerdere bezoekers. Naast Nederlandse bezoekers ook internationale bezoekers uit verschillende landen o.a. uit Duitsland, Italië, Engeland, Polen en Monaco. Bezoekers die met volle interesse onze demo van 2Drive hebben bekeken en daarnaast bedrijven die op zoek waren naar data en samenwerkingen.  We hebben regelmatig een rondje gemaakt langs deelnemende bedrijven om kennis te maken, raakvlakken te zoeken en te kijken of we elkaar in de toekomst zouden kunnen vinden. Al met al een prima beurs en heel erg leuk om gezamenlijk met onze collega’s van Plan-IT op te trekken en samen te werken.”

2Drive

2Drive en Plan-IT

Het totaal vernieuwde 2Drive is een volledige cloudbased oplossing, die de nieuwe standaard zet in de markt voor Garagemanagementsystemen.

Gebaseerd op de nieuwste technieken en klaar voor de volledige digitale receptie en werkplaats. 2Drive is modulair opgebouwd en daardoor geschikt voor de hele mobiliteitsbranche. Door de modulaire opbouw is de applicatie zeer flexibel en eenvoudig uit te breiden met nieuwe functionaliteiten.

Voor een optimale ondersteuning van de werkplaatsplanning is gekozen voor een naadloze integratie met het nieuw ontwikkelde Plan-IT Werkplaats Web. Volledig cloudbased, modern in functionaliteit en look & feel.

“De eerste contacten zijn gelegd met diverse potentiële partners uit diverse landen. Daardoor hebben wij besloten om ons volgend jaar opnieuw te presenteren op de Automechanika in Birmingham”.

Terug naar het overzicht