Nieuws

Automatische werkplaatscommunicatie met Saysimple, RDC CaRe-Mail en Plan-IT

02-11-2023

Dankzij de samenwerking tussen Saysimple, RDC CaRe-Mail en Plan-IT is klantcontact voor autobedrijven tegenwoordig nog gemakkelijker.

De samenwerking maakt het mogelijk om klanten via WhatsApp een onderhoudsafspraak te laten plannen en hen vervolgens proactief op de hoogte te houden van de onderhoudsstatus van hun voertuig.

De afspraakbevestiging, herinneringen, status van de auto tijdens onderhoud en de melding dat de auto gereed is, worden automatisch via WhatsApp verstuurd, zonder tussenkomst van een service manager of monteur.

Automatische WhatsApp statusupdates

De samenwerking tussen Saysimple en Plan-IT International maakt het mogelijk om op basis van de Plan-IT werkplaats status een WhatsApp status update uit te sturen. Daarnaast introduceert CaRe-Mail een innovatieve oplossing met dynamische timing op basis van de werkplaatscapaciteit uit Plan-IT data. Dit zorgt voor tijdige uitnodigingen, meer controle over afsprakenplanning en tevreden klanten. Hiermee wordt het huidige dilemma van overvolle werkplaatsen opgelost. Plan-IT fungeert derhalve als basis voor het leveren van plandata, zodat partners als CaRe-Mail en Saysimple hún producten nog mooier en efficiënter kunnen maken. Plan-IT is daardoor de onmisbare schakel in het aftersalesproces.

Is het druk in de werkplaats? Dan wordt de uitnodiging automatisch eerder verstuurd. Is het juist rustig in de werkplaats? Dan worden de uitnodigingen later verstuurd. Zo wordt er altijd gezorgd voor uitnodigingen op het juiste moment!

Dit bespaart het personeel in de werkplaats veel tijd, en klanten blijven zo altijd goed geïnformeerd.

Unieke aftersales oplossing

De samenwerking tussen Saysimple, RDC Care-Mail en Plan-IT zorgt voor een unieke aftersales oplossing waarmee via het voorkeurskanaal van de klant de totale aftersales journey volledig geautomatiseerd kan worden.

De aftersales oplossing is daarmee een direct antwoord voor het tekort aan technisch personeel en de steeds vollere werkplaatsen. En helpt om de grip op de communicatieprocessen in en rondom de werkplaats terug te krijgen.

Toekomst

Deze samenwerking is de eerste stap. In de komende periode wordt de samenwerking tussen de drie bedrijven verder geïntensiveerd om de Nederlandse Automotive branche van relevante en innovatieve (aftersales) oplossingen te blijven voorzien.

 “Wij houden van koppelen. En jij?”

 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Terug naar het overzicht