Plan-IT
Stories

Autobedrijf van Haren

Businesscase

Norbert van Haren

"Eigenlijk ben ook ik best wel trots op het succes van Plan-IT", aan het woord is Norbert van Haren, directeur van Automobielbedrijf van Haren te Venray en Boxmeer.

"De trots komt voort uit het feit dat wij als van Haren mede aan de basis van het product hebben gestaan. In 1996 hebben wij de vraag gesteld aan JDS of het mogelijk was een applicatie te ontwikkelen waarmee we in staat waren om de bezetting van de werkplaats beter te kunnen sturen.

De eerste versie, ontwikkeld in Dos was functioneel erg basic maar ondersteunde toen al de multi-filiaal gedachte: als ondernemer kreeg ik de mogelijkheid om de bezetting van de werkplaats in filiaal Boxmeer te bekijken. We waren dus in staat om waar nodig met werk te schuiven tussen filialen dan wel met arbeid en dat zeer specifiek en direct.

"In samenspraak met JDS, en nog steeds vanuit een maatwerk-situatie, zijn we in 1999 gestart om het toenmalige Plan-IT om te zetten in een Windows-applicatie. De ervaringen welke we al hadden met het Dos-product, de functionele wensen en nieuwe inzichten welke we inmiddels hadden opgedaan, lagen aan de basis voor de ontwikkeling van een nieuw Plan-IT product, Plan-IT Werkplaats."

Automobielbedrijf van Haren heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, in 2006 werd de nieuwe locatie op industrieterrein Keizersveld betrokken, de verkoop van nieuwe en gebruikte auto's nam fors toe, zo ook het aantal monteurs als ook het aantal te plannen doorgangen in de werkplaatsen.

Van Haren werkt naar volle tevredenheid met Plan-IT Werkplaats, maakt voor de afspraakbevestigingen als ook de gereedmelding vanuit de werkplaats gebruik van de SMS-diensten van Care-Mail, voor de reguliere APK-beurten worden hiermee mailingen verstuurd.

Zeer recentelijk heeft van Haren ook de koppeling tussen het dealer management systeem Darts en Plan-IT Werkplaats geactiveerd waardoor zij nog beter kan beschikken over actuele gegevens voor sturing van het bedrijfsproces".

Norbert van Haren geeft aan dat hij zich niet voor kan stellen hoe collegae in de markt zonder een plantool als Plan-IT grip kunnen blijven houden op de bezetting van een of meerdere werkplaatsen.

Ook voor de toekomst blijft zijn keuze voor Plan-IT, want, zo voegt hij er aan toe:

"Werkplaatsplanning bij van Haren ? Met Plan-IT Werkplaats doen we het al jaren!!!"

Terug naar Plan-IT Stories

Adres

Keizersveld 25
5803 AM Venray

Postbus 5053
5800 GB Venray

OPENINGSTIJDEN

Ma-Do: 8:00 - 17:30
Vr: 8:00 - 16:30

Contact

+31 (0)85 2362500

contact@plan-it.nl

Plan-IT International is onderdeel van de Vitruviusgroep