Terug naar de FAQ

Hoe werk ik een oude versie van Plan-IT Werkplaats bij naar de nieuwe runtime?

Neem contact op met Plan-IT zodat wij uw licentie kunnen aanpassen, zodat de nieuwe versie kan worden gedownload.

Omdat deze nieuwe versie een volledig nieuwe runtime heeft, is het belangrijk dat u eerst deze nieuwe update procedure helemaal goed doorneemt voordat u met de update begint. Daarom hebben we deze update achter een licentie gezet.
Voer de update niet uit via een netwerkschijf of UNC pad, dat zal een foutmelding veroorzaken.
Mocht u vragen hebben over deze update procedure, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
We helpen u graag met het uitvoeren van deze update.

 1. Alle gebruikers moeten Plan-IT Werkplaats sluiten.

 2. Alle taken die gekoppeld zitten aan Plan-IT Werkplaats moeten worden gestopt (Wincar koppeling, Autoline koppeling, Maintenace.exe, enz.)

 3. Maak een kopie van de hele Plan-IT Werkplaats map
  (als back-up voor wanneer er iets fout gaat, maar ook als extra controle om te zien of er nog iemand Plan-IT Werkplaats open heeft staan. Je kunt namelijk geen kopie maken als er nog gebruikers in Plan-IT Werkplaats zitten)

 4. Log in op de server waar Plan-IT Werkplaats geïnstalleerd staat (dus waar de data staat). Klik de rechtermuisknop op de Plan-IT Werkplaats snelkoppeling (of op de planbord.exe in de Plan-IT-Programs map) en selecteer de optie Als administrator uitvoeren
 1. Log in met een gebruikersaccount met Master rechten, klik vervolgens in de menubalk op Systeem en selecteer de optie Controleren op nieuwe versie.
 1. Haal de nieuwe versie binnen. Dit kan even duren omdat het een grote update is, wees geduldig en sluit de update niet af.

 2. Wanneer het downloaden klaar is komt er in het updatevenster te staan dat de update correct is geïnstalleerd.
 1. Wacht nog 10 seconden en klik vervolgens op de knop OK. Plan-IT Werkplaats gaat nu een script starten, die de nieuwe runtime uitpakt, en de oude runtime opruimt. Laat deze dus voltooien.
 1. Wanneer dat ook voltooid is, en het venster heeft zichzelf gesloten, moet Plan-IT Werkplaats nog een keer als administrator gestart worden. Plan-IT Werkplaats gaat nu de database update uitvoeren.

 2. Wanneer dat klaar is verschijnt het inlogvenster en is de update zelf klaar. Controleer nu of alles goed werkt.

 3. Vervolgens moet u op elke Terminal Server of Werkstation Plan-IT Werkplaats 1 keer als administrator starten
  (Plan-IT krijgt daarmee tijdelijk de rechten om de nieuwe dll’s te installeren op de werkplekken waar hij opgestart wordt. Als u met Terminal Servers werkt, moet dit op elke TS waar met Plan-IT Werkplaats wordt gewerkt 1 keer gedaan worden.)

 4. Als u ergens taken heeft draaien voor b.v. de Autoline koppeling (firedeamon services) dan moet op deze server ook Plan-IT Werkplaats 1 keer als administrator worden opgestart.

 5. U kunt hierna de taken weer starten.

De update is hiermee voltooid.

Terug naar de FAQ